Menu
0
Groot assortiment
Laagste prijs
Uit voorraad leverbaar
Snelle levering
18Dec2020
4 tips voor koel verzenden

4 tips voor koel verzenden

Door: koelverzenden.nl

Als slager, visverwerker of kweker ben je trots op je producten. Die maak en bereid je met alle liefde, en daar ben je maar wat trots op!

Om ervoor te zorgen dat jouw producten met de best mogelijke kwaliteit bij jouw klanten aankomt, hebben we hier een aantal tips voor je die je helpen jouw klant zo gelukkig mogelijk te maken:

1. Verwerken

De basis ligt eigenlijk al bij de verwerking, voor je gaat starten met de verzending: zorg dat de producten goed gekoeld zijn. Dat kan in het geval van bevroren artikelen -18 graden zijn, en bij gekoelde producten tot 1 graad.

2. Selecteren

Kies het juiste formaat box! Teveel lucht in een box verstoort de temperatuurstabiliteit. Ook kun je hiervoor opvulmateriaal gebruiken.

3. Verpakken

Dit zijn meerdere tips in één, waarbij een aantal no-brainers.. ;)
- Zorg dat de isolatieboxen die je gebruikt al koud zijn! Een beetje een no-brainer, maar als je telkens een box van buiten haalt waar het 30 graden is, dan moeten de koelelementen ook de box terugkoelen. Onze thermoboxen kunnen tot een temperatuur van -110 graden gekoeld worden, dus dat moet vast goed komen.
- Voeg coolpacks of koelelementen toe aan de box. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende types en formaten. Kijk hier voor onze coolpacks en koelelementen.
- Plaats de coolpacks niet op de bodem, maar bovenop de producten. Zo kan de koude lucht goed circuleren.
- Sluit de verpakking zodra deze gevuld is met je producten en  elementen. Zo kan er geen koeling onnodig verdwijnen.
- Tape en/of strap de box goed dicht: dit voorkomt uiteraard dat de box tijdens transport open gaat, en voorkomt het 'lekken' van koeling.
- Mocht je de boxen tijdelijk moeten opslaan voor verzending, doe dit dan ook zo koel mogelijk, en niet buiten in de zon.

4. Verzenden

Een goede en betrouwbare transporteur is van levensbelang voor het vertrouwen van je klant in jou! Kies daarom voor maximaal 24-uurs levering, en zorg voor een goede track-and-trace communicatie met je klant. Zo zijn zij op de hoogte van het levermoment.

Hopelijk helpen we je hiermee met het koel verzenden van je producten, en zorgen we er voor dat de producten waar je zo trots op bent in de juiste condities aankomen bij je klant!

Heb je vragen? 

Neem contact op

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Abonneer

Inloggen

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal excl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.