Menu
0
Groot assortiment
Laagste prijs
Uit voorraad leverbaar
Snelle levering
28Apr2021
Verschillende verzendbedrijven vergeleken

Verschillende verzendbedrijven vergeleken

Door: koelverzenden.nl

Zodra je start met je eigen webshop, zul je ook na moeten denken over een verzender die je pakketten volgens afspraak binnen de juiste tijd, zonder breuk, verlies en goedkoop bij jouw klanten krijgt. We hebben hier al kort bij stilgestaan in de blog met 4 tips voor koele verzending. Maar: welke verzender past goed bij jouw product? Hieronder vergelijken we de 3 meest bekende verzenders, en een disrupter in de markt die snel groeit! Zo kun jij een gedegen keuze maken.

 

 

PostNL

PostNL is uiteraard een zeer bekende verzender van pakketten, en zij hebben een groot netwerk. Met een API of plug-in kun je eenvoudig je pakketten aanmelden voor verzending. Online kun je sowieso veel regelen bij PostNL, waaronder het aanmelden van je pakket. PostNL geeft aan dat zij doorgaans de pakketten bezorgt de dag nadat zij het pakket van de verzender hebben ontvangen.

Dat is, zeker voor verzendingen onder temperatuur, wel een uitdaging. Je kunt hierop participeren door meer koelvermogen toe te voegen aan je pakket.

Alles wat je moet weten om een pakket te versturen bij PostNL vind je hier.

 

DHL

Bij DHL kun je eenvoudig, op basis van gewicht, je pakket aanmelden voor verzending. Na betaling kun je deze afgeven bij een DHL-punt, bij een verzending van meer dan 100 pakketten per week kun je gebruik maken van een afhaalservice. Ook zij maken gebruik van veel digitale tools, om je verzending zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Een speerpunt van DHL is duurzaamheid; in 2025 willen zij emissieloos bezorgen bij alle Nederlandse consumenten. Mocht duurzaamheid voor jou belangrijk zijn, dan is dit zeker een pluspunt.

 

UPS

De berekening van de kosten van een verzending zijn bij UPS wat gecompliceerder dan bij andere vervoerders, omdat ook de afstand binnen Nederland wordt meegerekend in de kosten. Zij hebben dus geen 'standaard' tarief zoals veel andere aanbieders. Zij hebben wel een express service waarmee zij garanderen dat een pakket de volgende dag voor 12.00 uur aankomt (UPS Express Saver).

UPS standard geeft aan de levering de volgende dag, maar deze is dan niet gegarandeerd. Pakketten verzenden via UPS kun je hier.

 

Trunkrs

Trunkrs is een relatief nieuwe aanbieder van het verzenden van pakketten, en past zeer goed in de huidige tijd: zij spelen in op de same day delivery waar de klant naar verlangt. Aangezien zij hier als eerste mee zijn gestart zijn zij een disruptor in de markt van verzendingen. Hieraan zitten uiteraard een aantal haken en ogen. Als kleine beginnende speler is het lastig om bij Trunkrs aan te komen met je pakketten. Dit omdat de minimale afname die je doet 55 pakketten per week is.

TIP: wellicht kun je medestanders in je omgeving krijgen waarmee je gezamenlijk een abonnement bij Trunks kunt afsluiten!

Maar uiteraard is ook next day delivery mogelijk bij Trunkrs.

Meer informatie over de diensten van Trunkrs vind je hier.

 

 

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Abonneer

Inloggen

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal excl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.