Menu
0
Groot assortiment
Laagste prijs
Uit voorraad leverbaar
Snelle levering
31Aug2021
Waarom EPS boxen gebruiken bij gekoelde verzendingen

Waarom EPS boxen gebruiken bij gekoelde verzendingen

Door: koelverzenden.nl

Veel verzenders vragen zich af wat de beste manier is om hun gekoelde producten zo vers mogelijk bij de klant te krijgen. We hebben al eerder tips gegeven hoe je het beste je pakket kunt versturen, en we hebben diverse verzenders vergeleken. Nu de vraag waarom je eigenlijk EPS boxen zou gebruiken voor je verzendingen.

 

1. Grootste garantie dat je pakket in de juiste omstandigheden aankomt

EPS (in de volksmond ook wel piepschuim genoemd) heeft een zeer hoge isolatiewaarde ten opzichte van andere materialen, zoals bijvoorbeeld karton.
Het voordeel hiervan is de kans dat je pakket binnen de juiste temperatuur-range aankomt verreweg het grootst is. Zeker bij leveringen die na één of meerdere dagen aankomen.
Bijkomend voordeel is dat je (veel) minder koelmiddelen nodig hebt om de temperatuur te behouden op het niveau dat voor jouw producten nodig is.

2. De CO2-footprint van EPS verpakkingen ligt lager dan die van kartonnen verpakkingen

Wanneer je alle facetten van de boxen meeneemt in de volledige levenscyclus van het verpakkingsmateriaal (waaronder energie- en waterverbruik bij de productie), dan ligt de CO2-footprint van EPS lager dan die van karton.
PriceWaterhouseCooper heeft een vergelijkend Life Cycle Analysis uitgevoerd tussen EPS en karton, vanaf productie tot het einde van de levenscyclus. Het Greenhouse effect (broeikasgas, uitgedrukt in kg CO2) laat zien dat karton meer uitstoot heeft dan EPS. Hierin is nog niet eens het verschil in isolatiewaarde meegenomen, waar EPS ook een grote voorsprong heeft ten opzichte van karton!
Emissions Greenhouse gasses

3. EPS is een betrouwbare verzendoptie

EPS is sterk en vangt schokken op. Als je al vaker gebruik hebt gemaakt van EPS boxen voor gekoelde verzending, dan weet je dat je te maken hebt met een materiaal dat tegen een stootje kan. Daarom wordt EPS ook vaak ingezet om kostbare apparatuur te beschermen tegen vallen en schokken. Dat is uiteraard niet voor niets!
Daarnaast is EPS vormvast. Ongeacht onder welke omstandigheden, EPS is een rigide materiaal. Ook in zeer vochtige omstandigheden (je kunt je voorstellen dat condens optreedt bij overgangen tussen warm en koud) blijft EPS zijn sterke materiaaleigenschappen behouden.

4. EPS is 100% recyclebaar

EPS bestaat voor 98% uit lucht, en is 100% recyclebaar. Na gebruik kan de box worden verschroot en weer worden toegevoegd aan het productieproces. Daarnaast bestaan verschillende opties om het product op andere wijze te recyclen richting bij voorbeeld bermpaaltjes of andere plastics. Zo gaat er niets verloren van jouw verzendbox! De boxen kunnen bij nagenoeg alle afvalverzamelpunten apart worden verzameld ten behoeve van recycling. Tip: communiceer dit ook naar jouw klanten!

 

Zoals je ziet is EPS met afstand de beste optie wanneer het gaat om betrouwbare verzending van gekoelde pakketten.
Bekijk hier onze complete collectie EPS verzendboxen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Abonneer

Inloggen

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal excl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.